Gerda Schutte Mensink

Gerda Schutte Mensink

praktijk SchutteshofOorspronkelijk heeft Gerda (’46) de opleiding tot doktersassistente gevolgd en is ze in het ziekenhuis werkzaam geweest op de afdeling van hart-, hersen en longfunctie-onderzoeken. Ze trouwde en werd moeder van vier kinderen.In die tijd heeft ze zich omgeschoold tot docente ‘meer bewegen voor ouderen’ en is ze daarnaast lessen ‘lichaamsbewustwording’ gaan geven. Dit heeft ze 40 jaar gedaan. In de tussentijd heeft ze de 4-jarige opleiding (op HBO-niveau) tot Mazdaznan-gezondheidskundige gevolgd. Na het afronden van de opleiding tot sportmasseusse is ze ongeveer 35 jaar geleden haar praktijk gestart. In de loop van de jaren heeft ze verschillende cursussen en opleidingen gevolgd,zoals de craniosacraal-therapie aan het Upledger instituut, de cursus Dorn-therapie en Breuss-massage, lymfedrainage en spatadertherapie.


In haar behandelingen is de Mazdaznan gezondheidskunde de basis van waaruit ze behandeld. Naast de lichaamsmassage en de panopraktiek (ruggegraatbehandeling) worden en voedings-,adem- en houdingsadviezen gegeven. En indien gewenst is er aandacht voor emotionele begeleiding.


Duidelijk mag zijn dat het gaat om een holistische benadering en een integratie van de verschillende elementen uit haar opleidingen.


De Mazdaznan-huismiddelen die soms aangeraden worden ter ondersteuning van de behandeling zijn bij haar ook verkrijgbaar.